28 de desembre 2007

Juan Salvador Llácer

Juan Salvador Llàcer Celda ha estat el director de la Coral des de l'any 1997 fins agost de 2015.

Naix el 13 de desembre de 1968 a València i és inscrit a Silla, la ciutat natal dels seus pares.

Des de menut ja demostra dots musicals i és acceptat com escolà en l’Escolania de València.

Al llarg dels anys de formació en l’Escolania comença els seus estudis musicals al Conservatori de València, centrant-se en la solfa, piano, violí i tècnica coral.

En 1978, a l’edat de 9 anys, interpreta com a solista La Carxofa de Silla, peça clau en la tradició i costums de Silla. Des de 1978 fins 1981 és el solista designat per a l’esmentat esdeveniment.

En la seua formació musical destaca la figura del seu gran mestre En Francesc Llàcer i Plà, insigne compositor i musicòleg valencià amb qui finalitza els estudis d’harmonia i melodia acompanyada.

Finalitza els seus estudis al Conservatori de València i realitza estudis complementaris sobre direcció coral amb el mestre d’Algemesí En Diego Ramón i Lluch.
En abril de 1997 es fa càrrec de la Coral Polifònica de l’Agrupació Musical “La Lírica” de Silla. Des d’aquest moment ha compaginat la seua labor docent com a professor d’institut amb el repte musical de dirigir una coral de 40 músics de gran qualitat i entusiasme; realitzant la tasca d’afavorir la difusió de la música valenciana.

També s’encarrega de la selecció i preparació final del solista que cada any interpreta La Carxofa de Silla.