28 de desembre 2007

Concert Extraordinari de Nadal




Un any més tingué lloc a l’església de la Mare de Déu dels Àngels el tradicional Concert de Nadal que ofereixen la Coral Polifònica i la Jove Orquestra Simfònica de l’Agrupació Musical “La Lírica” de Silla. Com ja va sent habitual l’església presentava un ple total i és que el poble no es vol perdre aquest acte que tanca la programació musical de “La Lírica”. Enguany, però, el concert tenia alguna cosa d’especial perquè, d’una banda es produïa el relleu del fins aleshores director de la Banda i de l’Orquestra, Vicent Soler, que va passar la batuta al nou director, José Solà; i d’una altra perquè enguany en feia deu que l’actual director de la Coral, Juan Salvador Llàcer, està al capdavant d’aquesta formació.

Així, el programa va esdevenir especial i en la primera part vam poder gaudir de les veus de la Coral que en una digníssima actuació van interpretar peces com ara Joia en el món, de Haendel; la popular Fum,fum, fum; tres nadales de Matilde Salvador: Nadala dels codonys, Nadala de l’ermita i Nadala del desert; i les conegudes Merry Christmas i Adeste Fideles.

La segona part va anar a càrrec de la Jove Orquestra dirigida per Vicent Soler, que va oferir el Vals de l’emperador, de Johann Strauss, amb els solos de violoncel d’Alejandra Catena; La vie parisienne (obertura sobre temes d’Offenbach), d’Artal Dorati i el Concert per a flautí i orquestra en do major RV 444, d’Antonio Vivaldi, en una magistral interpretació del flautista local Guillem Escorihuela Carbonell que va ser mereixedor d’una prolongada ovació per part del públic present.

En la tercera part i última, interpretada conjuntament per la Coral i la Jove Orquestra, es van oferir les peces Cor de gitanos de l’òpera Il trovatore, de Giuseppe Verdi, dirigida per Juan Salvador Llàcer; el primer i el segon número de Carmina Burana, de Carl Orff; i les nadales de sempre Blanca Navidad, Noche de Paz, Campana sobre campana, Jingle Bells, dirigides per José Solà.
Com cloenda i regal al públic assistent l’Orquestra va interpretar la Marxa Radetzky, de Johann Strauss i tots els presents van participar a la invitació del director a acompanyar els músics.